TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi Sona Erdi


Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik düzenlenen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Merkezi Derslikler binasında yapılan genel değerlendirme ve kapanış programı ile sona erdi.

Eğitimin kapanış programına Kalite Koordinatörümüz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan,  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr Üyesi Şevket Evci, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Eğitmeni Dr. Aysel Engin, Kalite Koordinatör Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Adem Pehlivanlı ve Dr. Öğr. Üyesi İdris Çakıroğlu, Kalite Komisyonu ve Kalite Alt Komisyonları üyeleri ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Programda konuşma yapan Kalite Koordinatörümüz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Çok değerli bir eğitimci olan Dr. Aysel Engin’den 5 gün boyunca bizlere önemli katkılar sağlayacak bilgiler edindik. Yaptığımız işleri kaliteli yapmanın yolunun öncelikle bir değerlendirme ve tescil kuruluştan eğitimler  almaktan  sonra da tetkiklerinden geçtiğini düşünüyorum. Bu eğitim ve tetkiklerin, hizmet verdiğimiz öğrencilerimiz ve araştırmalarımızdan istifade eden dış paydaşlarımız için olduğu kadar akademik kalitemiz için de kıymetli olduğu kanaatindeyiz. Eğitim boyunca öğrendiğiniz kıymetli bilgileri birimlerinizde en kısa sürede uygulayacağınızı umuyorum. Yakın bir tarihte iç tetkiklerimizi de planlayacağız. Haziran ayı içerisinde de bir dış tetkik sürecimiz olacak. Dış tetkiki de başarılı bir şekilde geçirerek bu sürecin bir kısmını tamamlamış olacağız. Kalite asla bitmeyecek bir süreçtir. Dönem dönem kendimizi, sistemlerimizi ve programlarımızı güncelleyerek akademik ve idari manada bu sürece devam ediyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaşan Aysel Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Eğitimin sorularla zenginleştirilmiş bir monolog şeklinde değil, interaktif bir diyalog şeklinde olmasının hepimiz adına faydalı ve keyifli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz’ın Dr. Aysel Engin’e teşekkür ederek üniversitemize ait bir hatıra vermesi ile devam eden program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

5 gün süren TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi’nde Dr. Makine Mühendisi Aysel Engin, eğitim kapsamında kalite kavramı, standartta kullanılan terimlerin açılımı, kalite sistemlerinin gelişimi, kalite sistem standartları, diğer Standartlarla ilişkiler, dokümantasyonda dikkat edilmesi gerekli noktalar, ISO9001 standart maddelerinin açıklanması ve yorumlanması (kapsam, atıf yapılan dokümanlar, terimler ve tarifler, kuruluşun bağlamı, liderlik, planlama, destek, işletim, performansın değerlendirilmesi, iyileştirme, uygulama örnekleri, sistemin kurulması ve uygulanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar, sistemin kurulmasında ve uygulanmasında yaşanılan güçlükler ve çözüm yolları, ISO9001 sistemlerinin denetlenmesi ve belgelendirilmesi) gibi konularda teorik bilgileri örnek olaylar eşliğinde akademik ve idari personelimize anlattı.